عنوان کامل پایان نامه :
به کارگیری F-PROMETHEE جهت ارزیابی و رتبه بندی پیمانکاران پروژه های عمرانی مطالعه موردی اداره کل راه و شهرسازی استان یزد
در فرآیند ارزیابی و انتخاب پیمانکاران مهمترین مرحله، تعیین شاخص های انتخاب می باشد. زیرا انتخاب کردن یک نوع تصمیم گیری می باشد و هر تصمیمگیری بر مبنای یک سری شاخص انجام میگیرد.
هاتوش و اسکیتمور (1997) اطلاعاتی را که برای سنجش معیارهای پیش ارزیابی و ارزیابی مناقصه لازم هستند را به پنج دسته اطلاعات مالی، اطلاعات فنی و تکنیکی، اطلاعات مدیریتی و اطلاعات امنیتی تقسیم کردند.
جنینگ و هالت از طریق توزیع پرسشنامه، معیارهای مهم در انتخاب پیمانکاران را جویا شده اند و نه معیار قیمت، تجربه کار مشابه، شهرت پیمانکار، ثبات مالی، روابط کاری قبلی، اتمام به موقع پروژه ها، تجربه پرسنل کلیدی، صلاحیت کارکنان کلیدی و تصور موجود از شرکت پیمانکار را مهمترین عوامل در انتخاب پیمانکار میدانند (Jennings &Holt,1998 ).
واتس هشت معیار کلیدی را برای ارزیابی پیمانکاران برشمرده می باشد که به ترتیب اولویت عبارتند از:
خبرگی سازمانی، ظرفیت کاری، خبرگی در مدیریت پروژه، عملکرد در پروژه های قبلی، شهرت شرکت، روابط پیمانکار با کارفرما، توانایی فنی، روش انجام کار (کاظمی و زاهدی، 1388).
عباس نیا و همکارانش برای ارزیابی پیش صلاحیت پیمانکاران از 32 معیار بهره گیری کرده اند که این معیارها را در هشت مجموعه ی تجربه، پایداری مالی، سوابق شرکت، کیفیت، کارهای جاری، منابع، ساختار شرکت و تکنولوژی شرکت، دسته بندی کرده اند (عباس نیا و همکاران،1384).
جلالیان و صبحیه 32 فاکتور موثر بر عملکرد پیمانکاران که در سیستم های ارزیابی مقدماتی کشورهای استرالیا، ایران، آمریکا و کویت مورد بهره گیری قرار می گیرد را شناسایی کرده اند و پنج فاکتور به اتمام رسانیدن پروژه های قبلی در موعد مقرر، سابقه و تجربه مرتبط با نوع پروژه، تجهیزات و ماشین آلات، حجم و تعداد پروژه های انجام شده و ظرفیت مالی را به عنوان موثرترین معیارها برای ارزیابی عملکرد پیمانکاران معرفی کردهاند (جلالیان و صبحیه، 1385).
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
سوالهای این پژوهش عبارتند از:
1 – معیارهای موثر بر رتبه بندی پیمانکاران پروژههای عمرانی کدامند؟
2 – رتبه بندی پیمانکاران پروژههای عمرانی اداره کل راه و شهر سازی استان یزد چگونه می باشد؟